top of page

EQUILJANA paardensportmassage  laat uw paard bewegen 

over mij

Mijn naam is Esther Dirks en ben gediplomeerd paardensportmasseur.

Als 4 jarige kwam ik in aanraking met pony’s. Met mijn 5 jaar was ik niet meer tegen te houden en kreeg 5 gulden mee om bij ons in de straat op een manege mijn eerste les te krijgen. Daar had ik veel plezier in het paardrijden. Op mijn 9e jaar kreeg ik mijn eerste pony, Eek’s Pim. Vanaf toen is het hele paardenvirus echt begonnen. Heb aan kampioenschappen deel genomen en niet onverdienstelijk. Heb daarnaast pony’s en paarden zadelmak gemaakt maar ook vanaf jonge leeftijd les gegeven om ruiters en amazones het gevoel bij proberen te brengen, paarden gestart op wedstrijdniveau Z2 waarbij op trainingsniveau Lichte tour. Toen de oudste 1,5 was werd ik gevraagd om ook bij de plaatselijke ponyclub les te komen geven. Onze dochter kreeg vanaf haar 4 jaar  een pony en er volgde er in haar ponytijd nog 4.  Ze is nu 23 jaar en begeleid haar nog steeds.

In het hele trainingsprogramma dat ik samen met mijn dochter op mijn huidige paard toepas liep ik tegen dingen aan waarvan ik steeds dacht dat kan beter, losser,

soepeler, nog meer vanuit de schouder, wat gebeurt er in de achterhand, in de rug?

Er is dus meer nodig dan trainen. Het hele management is van belang. 

Bij Massage hippique heb ik de opleiding tot Paardensportmasseur gevolgd en daar mijn erkende diploma behaald. Vandaar dat ik nog meer paarden wil voelen, lokaliseren waar er een blokkade zit, ze behandelen en helpen zich beter in hun lijf te voelen. Vooral de reacties die je krijgt van de paarden tijdens de sportmassage en de verbeteringen die je hoort van de eigenaar geeft voldoening. Of het nu gaat om sportpaarden of recreatiepaarden, de massage is geschikt voor elk paard of pony.  Nog steeds vul ik mijn kennis aan met bijscholingen die aan bod komen in de hele anatomie en fysiologie en leer ik nog elke dag. Met behulp van boeken, praktijkdagen, sparren met collega’s, waar loop je tegenaan bij blessures, wanneer wel en niet masseren, wanneer door verwijzen naar een dierenarts, allemaal zaken die belangrijk zijn voor het welzijn van het paard.  Wij als paardensportmasseurs zijn geen dierenartsen maar kunnen prima naast elkaar werken wanneer het spier gerelateerde zaken zijn, en als het gaat om de beweging van het paard. 

Middels deze kennis wil ik paarden helpen zich makkelijker door het leven te

bewegen. Tenslotte paarden zijn gemaakt om te bewegen niet om 24/7 in een box te staan. 

Neem een kijkje op mijn site. Ik kan niet wachten om uw pony of paard te zien en te voelen en te helpen makkelijker te bewegen.

 

Paardengroet,

 

Esther Dirks

Gediplomeerd paardensportmasseur

Iljane vd Kampert met mijzelf
Roos met Icaus vd Bulksehoeve
Roos met Iljane vd Kampert

OVER MIJ

Wat is paardensportmassage?

Wat is paardensportmassage

Massage Iljana
Gekke lieve bekkentrekker Bella vandaag

equine

taping

lymfetaping.jpg

lymfetaping

Paardensportmassage is het behandelen van spieren d.m.v. speciale handgrepen die toegepast worden wanneer er blokkades, knopen, blessures of ander spiergerelateerde problemen zich voordoen. Ter compensatie zie je vaak overbelasting op andere spieren. Massage is veelzijdig. We gebruiken het als onderdeel van dagelijkse routine zoals het poetsen van het paard, maar ook als onderdeel van de verzorging voor en na het rijden en als onderhoudsmassage om blessures en blokkades te voorkomen. Het is te gebruiken voor en na een wedstrijd, bij spieren en ongemakken maar ook als onderdeel van een revalidatieprogramma na een blessure of ziekte voorgeschreven door de dierenarts.

We bekijken het paard in het geheel en in combinatie van allerlei gegevens.

We gaan in eerste instantie voelen waar er een probleem zich voordoet. In overleg met de eigenaar vragen we ons af waar het paard problemen ondervindt tijdens de training. Van daaruit gaan we lokaliseren en behandelen van het hele paard. Wanneer we een probleemzone ontdekken gaan we alles in verbinding bekijken hoe het komt dat het daar op die locatie moeilijk gaat of helemaal niet gaat.

Door massage houdt je de weefsels gezond ter voorkoming van problemen om het lichaam soepel en in balans te houden. Het kan prestaties helpen verbeteren en bewegingsvrijheid bevorderen. Afhankelijk van drukpunten manipulatie kunnen we de spieren ontspannen of stimuleren. Het helpt afvalstoffen af te voeren via het lymfevatenstelsel. Het levert zuurstof en voedingsstoffen via de bloedsomloop te verbeteren. Ook littekenweefsel kan helpen dit af te breken. Het houdt het paard alert tijdens de training.

Kortom het helpt ons paard beter te gaan bewegen en mee te denken hoe zich los te laten en zich te kunnen ontspannen. We denken hierbij aan het positieve welzijn van het paard. Het complete pakket aan voeding, management en trainingsprogramma werkt hier natuurlijk aan mee. 

Nieuws:

Ook leverbaar een mooie basic massage olie voor na de training op basis van jojobaolie. Nu nog leverbaar in proefflesjes van 10 ml met een lavendel olie, kajeput en geranium binnenkort ook in grotere flacons.

Ook te produceren met voorkeuren van uw paard.

Voor meer info mail naar info@equiljana.nl

 

Nieuws:

VPSN (Vereniging Paarden Sportmasseurs Nederland)

Met ingang van 15 Juni 2018 mag Equiljana paardensportmassage zich

officieel lid noemen van de

beroepsvereniging VPSN. 

Bij de VPSN aangesloten paardensportmasseurs werken alleen met gezonde sportfitte paarden, stellen geen diagnoses en adviseren bij twijfel altijd eerst een dierenarts in te schakelen. Indien zij aanwezig zijn bij een paard in de functie van paardensportmasseur, dragen zij preventief bij aan het welzijn van het paard.

De technieken die gebruikt worden komen van de humane massage, maar kennis van de anatomie van het paard is voor de paarden-(sport)masseur uiteraard noodzakelijk.

Alle masseurs, die de paarden-sportmassage toepassen, hebben aanvullende opleiding(en) en bijscholingen gevolgd zodat zij paarden optimaal kunnen behandelen.

Tevens zijn onze leden-masseurs verplicht jaarlijks voldoende bij te scholen zodat hun kennis en kunde up-to-date blijft. De VPSN houdt een register bij zodat de kwaliteit van leden gewaarborgd wordt.

bron: www.vpsn.nl

 

Nieuws:

Per 1 Mei 2018 Is Equiljana ook distributeur van NML Health produkten zoals Puur natuur en Phytonics.

 

PUUR is een complete serie gezondheidsproducten voor het paard. De producten zijn samengesteld op basis van orthomoleculaire geneeskunde en worden gemaakt van natuurlijke grondstoffen. De diluten zijn op basis van fytotherapie en/of verdunde ingrediënten die het zelfgenezend vermogen van het dier stimuleren. 

 

Phytonics combineert kruiden, vitaminen, mineralen en aminozuren in een beproefde samenstelling. De serie bevat innovatieve diergeneeskundige producten voor toepassing door dierenartsen, therapeuten en dierspeciaalzaken, die in hun aanpak het totale dier in zijn omgeving diagnosticeren en die zich in hun benadering niet alleen op symptomen richten.

U wil toch ook het beste voor uw paard?!

Dit is een paragraaf. Klik hier om je eigen tekst toe te voegen.

bottom of page